Op 24kitchen vond ik een recept voor een feeststol. Met zelf gemaakt spijs, want je weet natuurlijk nooit wat ze er in de fabriek in stoppen om het smeuïg te maken. Uiteraard bevat dit recept melk en boter (en niet zo'n beetje ook), dus heb ik het herschreven. Ook de rum heb ik verwijderd vanwege de borstvoeding. Tevens heb ik het geschikt gemaakt voor de broodbakmachine, want tja, als moeder heb je nu eenmaal niet altijd zo veel tijd dat je gezellig een lekker brooddeegje kunt gaan staan kneden.
Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 190 gram rijstemelk
- 250 gram plantaardige margarine
- 1 ei
- 1 mespunt zout
- 500 gram bloem
- 50 gram suiker
- 1 zakje gist
- 1 theelepel kaneel
- 200 gram rozijnen
- 100 gram amandelen
- 150 gram kristalsuiker
- 150 gram blanke amandelen
- 1 eiwit
- bloem om te bestuiven
- gesmolten plantaardige margarine
- poedersuiker

Maak ondertussen de amandelspijs. Doe de amandelen de suiker in een keukenmachine en hak alles goed fijn. Voeg dan de eiwit toe. Even laten draaien en vervolgens nog kort doorkneden. Rol de spijs tot een pil en verpak in huishoudfolie. Leg in de koelkast om wat op te stijven.

Besmeer de stol met de gesmolten margarine en bestrooi met poedersuiker.
Eet smakelijk!
bron: http://www.24kitchen.nl/recepten/feeststol-met-spijs
Geen opmerkingen:
Een reactie posten